Owsianka z bananem i masłem orzechowym

Popularna owsianka – dla jednych to ulubione śniadanie, dla innych koszmar dzieciństwa. Jednak już od dawna wiadomo, że jej spożywanie niesie ze sobą wiele korzyści dla naszego organizmu, a zjedzona rano daje energię na cały dzień. Jest to ulubione śniadanie wielu sportowców, w tym Ambitnego Mastersa. Można podawać owsiankę na słodko i wytrawnie.

Obiecuje Wam, że przepisów z owsianką w roli głównej na tym blogu nie zabraknie. Zgłodnieliście? Bo ja tak, więc przechodzę do szybkiego i pełnowartościowego przepisu. Pamiętaj o pięknym udekorowaniu każdego posiłku! Pobudzisz swoje kubki smakowe i sprawisz sobie niemałą przyjemność dopieszczoną dekoracją! To sprawi, że za każdym razem poczujesz się jak w najlepszej restauracji.

Składniki na porcję Ambitnego Mastersa:

  • 70 g płatki owsiane
  • 100 g banana
  • 100 g ser biały (chudy)
  • 10 g masła orzechowego (bez dodatku cukru!)
  • 2 g cynamonu

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalej wodą z pewnym naddatkiem, ponieważ wchłoną całą wodę i podwoją swoją objętość. Gotuj płatki na wolnym ogniu, aż zmiękną . Banana zblenduj z twarogiem, dodaj cynamon. Owsiankę podawaj z kremem bananowym i masłem orzechowym. Smacznego!

Makroskładniki:

Kcal508
Białko38
Tłuszcze11
Węglowodany70

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *